Rez vinske trte je v letu prvo in zelo pomembno opravilo, od katerega je v mnogočem odvisen pridelek tekočega leta in tudi še v naslednjih letih. Kot pri vseh vinogradniških opravilih, strokovnjaki, pa tudi vinogradniki sami, pri rezi prihajajo do vedno novih spoznanj, katera želijo v društvu prenesti na svoje člane.

 Lani so se odločili, da se bodo v vinogradu prvič srečali ob godu sv. Vicenca, ko je treba, kot to veleva dolgoletna tradicija, obrezati prve trte v vinogradu.

Kako strokovno obrezati vinsko trto, jim je povedal in prikazal mladi vinogradnik in vinar iz bližnjega Sovjaka Jože Kocuvan. Dober odziv in zadovoljstvo je bilo odločilno, da so se tudi letos, dan pred godom sv. Vincenca, zbrali v vinogradu Vinogradništva Horn v Moravskem vrhu. Krasno sončno vreme je botrovalo udeležbi številnih vinogradnikov, ki so tudi letos zavzeto sledili besedam in delu Jožefa Kocuvana, ter s svojimi vprašanji in pripombami prispevali k bogati debati, v kateri so razčiščevali prednosti in slabe strani posameznih načinov rezi vinske trte.DV Mala Nedelja

Društvo vinogradnikov Mala Nedelja

Vinogradniška dediščina in tradicija

Dežela vina in prijaznih ljudi

Vinske kleti 

DV Mala Nedelja

Kontakt

Moravci v Slov. goricah 106

031 448 769

info@dv-malanedelja.si