Dobrodošli v deželi vina in prijaznih ljudi

Gostišče na vasi Žinko

Turizem na podeželju Žinko, leži na griču v Srednjih Slovenskih goricah na nadmorski višini 325 m. Nahajamo se na relaciji Mala Nedelja –Gomila, na vinsko turistični cesti št. 13, 3 km od Bio term Mala Nedelja.

Vinska klet s pokušino vin s tega območja, možnost degustacij itd.

Zimski delovni čas:

- ponedeljek, torek: zaprto

- sreda, četrtek 13 - 21

- petek 13 - 22

- sobota 10 - 23

- nedelja 10 - 22

Naslov:

Moravci 106, 9243 Mala Nedelja

Telefon:

040 755 545

E-mail:
Ponudba:

Kulinarika
Nastanitev

Spletna stran: Facebook

Hiša je zgrajena v značilnem podeželskem stilu iz sredine 19. stoletja in je zaščitena kot kulturni spomenik. V letih 2003 – 2005 je bila delno obnovljena. Imamo tri dvoposteljne sobe opremljene s tušem, wc –jem,

Naša kuhinja vas razvaja s prleškimi jedmi kot so: meso iz tunke, zaseko /zobl/, domači kruh, kvasenice, ocvirkovice, prleška gibanica, ostalimi toplimi jedmi, jedmi po naročilu.…

Ob sobotah in nedeljah vam nudimo kosila in večerje. Večje skupine je potrebno predhodno najaviti.

Mimo turizma na podeželju vodi tudi Grossmannova kolesarska pot, ki je dobila ime po dr. Karlu Grossmannu, domačinu iz sosednjih Drakovec. Imenovani je leta 1905 posnel prvi slovenski filmski zapis ( Odhod od maše v Ljutomeru, Sejem v Ljutomeru in leta 1906 Na domačem vrtu ). V ta namen smo uredili posebno sobo – »Grossmannov kotiček« v kateri si lahko ogledate vse tri ohranjene filme v skupni dolžini cca 5 minut in nekaj starih fotografij.

3 km od turizma na podeželju se nahajajo Bio terme Mala Nedelja, katere so bile prenovljene v letu 2004. Voda je zdravilna pri boleznih lokomotornega sistema, ginekoloških boleznih in revmatskih obolenjih.

DV Mala Nedelja

Društvo vinogradnikov Mala Nedelja

Vinogradniška dediščina in tradicija

Dežela vina in prijaznih ljudi

Vinske kleti 

DV Mala Nedelja

Kontakt

Moravci v Slov. goricah 106

031 448 769

info@dv-malanedelja.si