Prva stran     DV MALA NEDELJA     Izobraževanje in preverjanje

Izobraževanje in preverjanje

Predavanja, prikazi, preverjanje in ocenjevanje

Izobraževanje vključujemo v vsak letni program dela društva v obliki predavanj, delavnic in praktičnih prikazov.

Predavanja se odvijajo skozi celo leto, kot tečejo dela v vinogradu in v kleti (rez, zaščita, gnojenje, zelena dela, priprave na trgatev, nega vina, prvi pretoki, mlado vino, stekleničenje ...)

Ker je ob ustanovitvi društva samo peščica posameznikov imela tečaj kletarjenja  - stekleničenja, smo že v drugem letu organizirali tudi tega in tako uspešno usposobili okrog 30 vinogradnikov za delo v kleti, kar je dalo tudi ustrezne rezultate dela oziroma dvignilo kvaliteto naših vin zelo visoko, v nebo, kar nihče verjetno ni slutil, razen tistih, ki verjamejo v trdo delo in so pri tem neizprosni in nepopustljivi in stremijo vedno k boljšemu in še boljšemu.

In kako to preverjamo v praksi ?

Edina merila in pokazatelj našega napredka so stalna, vsakoletna preverjanja našega znanja skozi vsakoletno ocenjevanje vina, ki ga pridelamo.

Vsa leta ocenjevanj padajo meje, dosegajo se ocene, ki so bile svoj čas samo sanje. Kvalitete kot so PT, izbori, ledene trgatve in ocene, ki so bliže 20 kot 19, nam niso več tuje.

Še lepši so uspehi naših vinogradnikov na regijskem ( Grajskem ) ocenjevanju na Ptuju, kjer ne mine leto, da ne dobimo ene ali več najvišjih odličij.

DV Mala Nedelja

Društvo vinogradnikov Mala Nedelja

vinogradniki Mala Nedelja

Slovenske Gorice

Prlekija

vinogradniško društvo

Vino 

DV Mala Nedelja

Kontakt

Moravci v Slov. Goricah 102/a

041 357 545

info@dv-malanedelja.si