Prva stran     DV MALA NEDELJA     Promocija vin in kraja

Promocija vin in kraja

V društvu dajemo velik poudarek na promociji naših vin in kraja

V vseh letih obstoja naši vinogradniki predstavljajo svoja vina širom Slovenije, bodisi kot društvo, bodisi samostojno. Pri tem jim pomagajo ali nastopajo samostojno naše vinske kraljice, ki poleg promocije vin, občine Ljutomer, Jeruzalema, Male Nedelje širijo tudi kulturo pitja vina, s katero je potrebno seznanjati predvsem mlade.

Tako rekoč vsako leto nastopimo s stojnico na sejmu AGRA v G. Radgoni, v Ljutomeru na sejmu po celem Lotmerki, na ptujskem  grajskem  prazniku, promocijski nastopi posameznikov skupaj s Turističnim društvom Mala Nedelja po trgovskih centrih v Ljubljani, Mariboru, Kopru in drugih krajih.

Za promocijo našega vinorodnega kraja smo poskrbeli tudi s postavitvijo vinske vitrine v hotelu Bioterme, kjer so razstavljeni naši vzorci vin in drugi promocijski material.

Ena od največjih promocijskih prireditev poleg prireditve Od kleti do kleti, je seveda vsakoletno ocenjevanje vin članov našega društva. Ravno skozi ocenjevanje je vidno, kako potrebno je bilo ustanoviti DVMN in kako pomembno je stalno izobraževanje članstva.

Nadgradnja našega društvenega ocenjevanja je Grajsko ocenjevanje na Ptuju, kjer se ocenjujejo vina iz društev, ki delujejo na področju srednjih Slovenskih Goric in Haloz. Organizator je Društvo VTC-13, kjer smo član od vsega začetka.

Na tem ocenjevanju smo zelo uspešni, saj tako rekoč vsako leto dobimo kakšno Amforo, kar je najvišje priznanje na Ptuju. Naše vino je bilo izbrano za I. Knezovo vino, ki ga je izbral Ptujski knez. Kasneje so bila naša vina izbrana še štirikrat.

Vsako leto sodelujemo tudi na Državnem ocenjevanju vin, ki ga organizira VINIS - Zveza društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije.

Kar se tiče ocenjevanja lahko mirne vesti rečemo, da smo dosegli v kvaliteti naših vin takšen nivo, da se lahko kosamo z vsemi vinorodnimi okoliši in vinogradniki in nas nihče več ne more imeti za šmarničarje.

DV Mala Nedelja

Društvo vinogradnikov Mala Nedelja

vinogradniki Mala Nedelja

Slovenske Gorice

Prlekija

vinogradniško društvo

Vino 

DV Mala Nedelja

Kontakt

Moravci v Slov. Goricah 102/a

041 357 545

info@dv-malanedelja.si